روش هاي بسته بندي قارچ

مطالب مفيد درمورد پرورش قارچ

قارچ هاي خوراكي كوتاه عمر هستند و عوامل مختلفي مانند لهيدگي و پوسيدگي، آبكي شدن و تغيير رنگ و بوي آن ها، سبب مي شود كه كيفيت قارچ به شدت كاهش يابد و درنتيجه ارزش بازار پسندي خود را از دست بدهد. بنابراين بايد پس از برداشت قارچ، بلافاصله قارچ ها را به سرخانه انتقال داد تا براي فرآوري و يا بسته بندي آن ها تصميم گيري نمود.

 

 اما لازم است به اين نكته توجه شود كه همه قارچ ها را نمي توان بسته بندي نمود تا به صورت مصرف تازه، به بازار عرضه كرد بلكه بايد ابتدا قارچ ها را درجه بندي و سپس درباره نحوه عرضه آن به بازار تصميم گيري نمود.

۱- درجه بندي قارچ هاي دكمه اي

قارچ هاي دكمه اي را به سه درجه رتبه بندي مي كنند:

۱-۱- قارچ هاي دكمه اي كوچك

۲-۱- قارچ هاي داراي غشا

۳-۱- قارچ هاي بالغ با كلاهك باز

 

درجه بندي قارچ دكمه اي

قارچ هاي خوراكي كوتاه عمر هستند و عوامل مختلفي مانند لهيدگي و پوسيدگي، آبكي شدن و تغيير رنگ و بوي آن ها، سبب مي شود كه كيفيت قارچ به شدت كاهش يابد و درنتيجه ارزش بازار پسندي خود را از دست بدهد. بنابراين بايد پس از برداشت قارچ، بلافاصله قارچ ها را به سرخانه انتقال داد تا براي فرآوري و يا بسته بندي آن ها تصميم گيري نمود.

 

 اما لازم است به اين نكته توجه شود كه همه قارچ ها را نمي توان بسته بندي نمود تا به صورت مصرف تازه، به بازار عرضه كرد بلكه بايد ابتدا قارچ ها را درجه بندي و سپس درباره نحوه عرضه آن به بازار تصميم گيري نمود.

۱- درجه بندي قارچ هاي دكمه اي

قارچ هاي دكمه اي را به سه درجه رتبه بندي مي كنند:

۱-۱- قارچ هاي دكمه اي كوچك

۲-۱- قارچ هاي داراي غشا

۳-۱- قارچ هاي بالغ با كلاهك باز

 

درجه بندي قارچ دكمه اي

قارچ هاي دكمه اي كوچك و قارچ هاي داراي غشا را مي توان به صورت تازه فروخت ولي قارچ هاي داراي كلاهك باز را معمولاً به صورتكنسرو شده در مي آورند. معمولاً برداشت قارچ هاي كوچك نياز به هزينه ي بيشتري هم دارد و گران تر هم به فروش مي رسد در حالي كه قارچ هاي بزرگ تر نياز به زمان كمي براي برداشت دارند و هزينه ي كمتري هم دارند.

۲- تأثير بسته بندي قارچ بر قيمت

غير از درجه بندي قارچ، روش بسته بندي قارچ هم بر قيمت آن تاثير گذار است. به اين معني كه قارچ هاي درجه يك در بسته هاي كوچك تر بسته بندي مي شوند حال اگر همين قارچ ها در بسته هاي بزرگ، بسته بندي شوند درست است كه از نظر كيفيت عالي هستند اما قيمت آن ها از حالت قبل كمتر است.

كيفيت بالاتر قارچ قيمت بالاتر

۳- روش هاي بسته بندي قارچ دكمه اي

قارچ هاي گروه اول و دوم را معمولاً، در ظروف پلاستيكي بسته بندي و بلافاصله پس از برداشت آن ها را در سردخانه قرار مي دهند تا به محل فروش انتقال يابد. وجود پوشش پلاستيكي بر روي آن ها مي تواند تا حد زيادي قارچ را از پديده از دست رفتن آب در مواردي كه قارچ در محل هاي هستند كه دما تغيير مي كند، محافظت كند.

 شرايط ايده آل براي فروش محصول به صورت تازه اين است كه قارچ ها را توسط ماشين هاي يخچال دار به دست عمده فروش برسانند و او نيز قارچ ها را در سردخانه نگه دارد و از وارد كردن قارچ به داخل محيطي كه دما تغيير مي كند پرهيز كند زيرا در چنين محيط هايي كه دما تغيير مي كند، اگر دما زياد شود، قارچ آب خود را از دست مي دهد و در صورت كاهش دما، آب داخل ظرف جمع مي شود كه هر دوي اين حالت سبب سريع تر خراب شدن قارچ مي گردد.

۱-۳- بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته

 

بلوغ قارچ برداشت شده، با كاهش اكسيژن و افزايش دي اكسيد كربن، به تعويق مي افتد. براي اين منظور، در بسته بندي قارچ، ازاتمسفر تغيير يافته استفاده مي شود. به اين صورت كه قارچ ها را با سلفون در بسته ها پوشش مي دهند.

نكته مهم در بسته بندي قارچ اين است كه اگر در ظرف بسته بندي شده، اتمسفري مانند اتمسفر هوا وجود داشته باشد خطر شيوع بيماري لكه باكتري بيشتر شده و طعم و بوي قارچ تغيير مي كند. معمول ترين بسته بندي هاي تجاري، PVC سوراخ دار و بدون سوراخ هستند.

 در لايه بدون سوراخ شيوع بيماري و كاهش كيفيت قارچ، در مقايسه با بسته بندي با پلاستيك سوراخ دار كمتر است و به همين دليل اين بسته بندي بيشتر توصيه مي گردد.

بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته

 

۲-۳- دستگاه بسته بندي

وجود بسته بندي هاي زيبا و شيك، يك جز مؤثر در بازاريابي فروش محصول شماست. براي اين منظور از دستگاه هاي بسته بندي استفاده مي شود كه از نظر اندازه و بازدهي خود و بسته بندي كردن با هم تفاوت دارند.

در بسته بندي قارچ مي توان از دستگاه هاي اتوماتيك و نيمه اتوماتيك استفاده كرد.

انواع دستگاه هاي بسته بندي عبارتند از:

  • دستگاه هاي سلفون كش اتوماتيك و دستي
  • دستگاه هاي فيلم سيل حرارتي اتوماتيك يا دستي و نيمه اتوماتيك

 

۱-۲-۳- دستگاه بسته بندي قارچ سلفون كش استرچ

دستگاهي بسيار ساده است كه مي تواند بيش از ۶۰۰ ظرف را در ساعت بسته بندي كند. مزيت ديگر اين دستگاه اين است كه از نظر اندازه ظرف، محدوديتي ندارد و مي تواند براي ظروف با اندازه هاي مختلف، استفاده شود.

سلفون كش دستي قارچ

دستگاه سلفون كش دستي قارچ

سلفون كش دستي قارچ

دستگاه سلفون كش دستي قارچ

دستگاه سلفون كش اتوماتيك قارچ

دستگاه سلفون كش اتوماتيك قارچ

۲-۲-۳- دستگاه بسته بندي قارچ سيل وكيوم حرارتي

براي كار با اين دستگاه، ابتدا قارچ را در ظرف خود ريخته و ظرف را در دستگاه قرار مي دهند تا بسته بندي ظرف انجام شود. مزيت بارز اين دستگاه در مقايسه نوع قبلي اين است كه هوا را از ظرف خالي كرده و ايجاد خلأ مي كند و مي تواند گازهاي بي اثر مانند ازت را به داخل ظرف تزريق كند تا ماندگاري قارچ افزايش يابد.

عيب اين دستگاه در مقايسه با دستگاه قبلي اين است كه فقط براي يك اندازه معيني از ظروف به كار مي رود و اگر اندازه ظرف تغيير كند نمي توان از آن استفاده نمود.

3-2-2- دستگاه بسته بندي قارچ سيل وكيوم حرارتي

3-2-2- دستگاه بسته بندي قارچ سيل وكيوم حرارتي

۴- نكات مهم در بسته بندي قارچ

  • وسيله اي كه براي سته بندي قارچ به كار مي رود بايد سالم، تميز و بدون هيچ گونه آلودگي باشد.
  • جنس ظروف بسته بندي نبايد حواي موادي باشد كه بر روي كيفيت قارچ و از همه مهم تر بر سلامتي مصرف كننده تأثير گذار باشد.
  • بسته بندي بايد به گونه اي باشد كه حفاظت كامل را براي قارچ ايجاد كند به گونه اي دچار خراب شدن و گنديدگي نشود.
  • بهترين بسته بندي براي قارچ مصرفي تازه، بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته است.

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.