بسياري از ميوه ها و سبزيجات، بلافاصله پس از برداشت به سرعت خراب مي شوند و و كيفيت آن ها كاهش مي يابد در اين ميان قارچ ها نيز از اين امر مستثني نيستند. به همين منظور فن آوري بسته بندي با اتمسفر اصلاح شده يا تغيير يافته براي محصولات با فسادپذيري بالا مورد توجه است تا امكان صادرات اين محصولات نيز وجود داشته باشد.

 

بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته چيست؟

Modified Atmosphere Package = MAP

بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته عبارت است:

 استفاده از مخلوط گازها با تركيبي مختلف از هواي معمولي كه قارچ و يا ميوه را احاطه كرده است و موجب افزايش ماندگاري و كاهش فساد محصولات مي شود. در واقع با قرار دادن محصول در پوششش مناسب، هواي اطراف محصول با تركيب گازي ديگري جايگزين مي شود.

محققان گزارش كرده اند كه در بسته بندي با اتمسفر اصلاح شده؛ ميزان تنفس قارچ كاهش يافته و كيفيت پس از برداشت آن حفظ مي شود. هم چنين با ايجاد شرايط اتمسفر اصلاح شده در داخل بسته بندي محصولات، رسيدگي به تأخير مي افتد و هم چنين رنگ و ويتامين هاي محصول نيز حفظ خواهد شد.

بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته

بسياري از ميوه ها و سبزيجات، بلافاصله پس از برداشت به سرعت خراب مي شوند و و كيفيت آن ها كاهش مي يابد در اين ميان قارچ ها نيز از اين امر مستثني نيستند. به همين منظور فن آوري بسته بندي با اتمسفر اصلاح شده يا تغيير يافته براي محصولات با فسادپذيري بالا مورد توجه است تا امكان صادرات اين محصولات نيز وجود داشته باشد.

 

بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته چيست؟

Modified Atmosphere Package = MAP

بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته عبارت است:

 استفاده از مخلوط گازها با تركيبي مختلف از هواي معمولي كه قارچ و يا ميوه را احاطه كرده است و موجب افزايش ماندگاري و كاهش فساد محصولات مي شود. در واقع با قرار دادن محصول در پوششش مناسب، هواي اطراف محصول با تركيب گازي ديگري جايگزين مي شود.

محققان گزارش كرده اند كه در بسته بندي با اتمسفر اصلاح شده؛ ميزان تنفس قارچ كاهش يافته و كيفيت پس از برداشت آن حفظ مي شود. هم چنين با ايجاد شرايط اتمسفر اصلاح شده در داخل بسته بندي محصولات، رسيدگي به تأخير مي افتد و هم چنين رنگ و ويتامين هاي محصول نيز حفظ خواهد شد.

بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته

بسته بندي قارچ ها با اتمسفر تغيير يافته 

قارچ هاي اسلايس شده معمولاً در سيني هاي بسته بندي شده با لايه هاي نازك پلاستيكي، به بازار عرضه مي شوند. لايه هاي مختلف براي بسته بندي قارچ استفاده مي شود، معمول ترين بسته بندي هاي تجاري، PVC  سوراخ دار و بدون سوراخ هستند. يك اتمسفر تغيير يافته كه درون بسته بندي ايجاد مي شود به موارد زير بستگي دارد از جمله: فعاليت تنفسي قارچ ها، نفوذپذيري لايه بسته بندي نسبت به هوا، نسبت بين محصول و مساحت سطح لايه بسته بندي و دماي ذخيره سازي

بسته بندي هاي پلاستيكي

شرايط اتمسفر توليد شده با لايه نازك PVC سوراخ شده، شبيه به اتمسفر هوا است ولي شرايط داخل بسته بندي در لايه نازك PVC  سوراخ نشده داراي غلظت هاي دي اكسيد كربن از طيف ۶/۹ تا ۳/۱ درصد و غلظت هاي اكسيژن از ۲ تا ۶ درصد مي باشد كه اين ميزان نيز به زمان ذخيره سازي بستگي دارد.

 اتمسفرهاي تغيير يافته ي توليد شده، مي تواند شمار باكتري هاي Pseudomonas را و همچنين بروز بيماري لكه باكتريايي را در قارچ هاي اسلايس شده، كاهش دهد. بيماري لكه باكتريايي در قارچ هايي كه با PVC بدون سوراخ بسته بندي شدند، شيوع كمتري در مقايسه با قارچ هاي بسته بندي شده با PVC سوراخ دار، داشت كه مي تواند به علت تعداد كمتر باكتري هاي Pseudomonas به علت اتمسفر تغيير يافته، باشد.

گروهي از محققين گزارش كردند كه سطوح پايين اكسيژن، فعاليت تنفسي همه قارچ ها و يا قارچ هاي اسلايس شده را كاهش مي دهد.

اتمسفر تغيير يافته

تاثير مهاركنندگي اتمسفر تغيير يافته بر روي رشد ميكروبي كه شامل ۳/۵ تا ۲/۵ درصد دي اكسيد كربن، ۸ تا ۱۰ درصد اكسيژن بود، شمار باكتري ها را كاهش داد. در حالي كه در برخي از بسته ها، غلظت هاي اكسيژن كمتر از ۱ درصد بود اين سطح براي قارچ ها به دليل خطر بي هوازي و رشد پاتوژن هاي بي هوازي نامساعد در نظر گرفته مي شود.

سم بتولينال در قارچ هاي بسته بندي شده با اتمسفر تغيير يافته با غلظت هاي كم اكسيژن و ذخيره شده در دماي ۴ درجه سانتي مشاهده نگرديد، بنابراين دماي ذخيره سازي يكي از مهمترين فاكتورهاي حفظ ايمني، كيفيت و افزايش طول عمر قارچ هاي اسلايس شده است. درنتيجه اگر اعمال دما، بد رخ بدهد نمي توان اين نوع از بسته بندي را توصيه نمود.

سخن آخر ….

تاثير ضد ميكروبي بوسيله بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته اثبات گرديد و اگر قبل از بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته، قارچ ها با سيتريك اسيد شسته شوند، محصول به دست آمده بيشتر بهداشتي خواهد بود؛ زيرا ذرات خاك به وسيله شست و شو حذف مي شوند و جمعيت ميكروبي به شدت كاهش مي يابد. از طرفي دماي ذخيره سازي از مهمترين فاكتورهاي حفظ كيفيت و افزايش طول عمر قارچ ها مي باشد، در نتيجه اگر اعمال دما، بد رخ بدهد نمي توان اين نوع از بسته بندي را توصيه نمود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.